• 10 jaar oud, 8000 jaar jong

  • EEN WONDERLIJK TIJDPERK

   Meer dan 8.000 jaar geleden werd de granaatappel een van de eerste geteelde fruitsoorten. Sindsdien heeft de granaatappel de wereld rondgereisd en door de eeuwen heen zijn stempel op grote beschavingen gedrukt. 

   500 jaar geleden, plantten Spaanse missionarissen de eerste granaatappelboom in de Nieuwe Wereld.

   250 jaar geleden, merkte George Vancouver, ontdekkingsreiziger en eerste Brit die het Spaanse Californië bezocht, de overvloed op van granaatappelbomen in de missie van San Buenaventura in Ventura, Californië.

   100 jaar geleden, bracht dhr. Bearss, een boer uit Porterville, granaatstekken uit Florida om in Californië te telen. Omdat deze variëteit zoeter en sappiger was dan de andere, heeft hij die dus heel treffend de Wonderful-variëteit genoemd.

   10 jaar geleden, hebben wij POM Wonderful 100% Granaatappelsap op de markt gebracht, het eerste premium natuurlijk granaatappelsap.

   Neem een kijk in onze boomgaarden en ontdek waarom POM Wonderful zo uniek is.

  • DE KEUZE VAN KONINGEN

   • De geschiedenis

    Koningen, wereldrijken, ... ontdek de fascinerende invloed van de granaatappel op de kunst en cultuur doorheen de eeuwen.

    Reis door de tijd
   • Slimmer dan de dood

    In het oude Egypte wou Koning Toetanchamon geen risico nemen in het hiernamaals en verzekerde zich ervan dat hij granaatappels in zijn graftombe zou meekrijgen.

   • Geestelijke vader van de VS

    Na zijn ambtstermijn als president ging Thomas Jefferson in Virginia wonen in Monticello, een landgoed in neoclassicistische stijl waar hij als ontspanning granaatappels teelde.

  • Geteeld in Californië

  • POM WONDERFUL, MEER DAN EEN CALIFORNISCHE DROOM

   Onze producten zijn afkomstig van de zonnige San Joaquin-vallei in Californië waar de oorspronkelijke Wonderful-boomgaard is uitgegroeid tot uitgestrekte boomgaarden van 18.000 hectare granaatappelbomen van de Wonderful-variëteit.

   Thans zijn wij de grootste producent en verkoper van verse granaatappels in de VS, wat betekent dat POM één van de weinige merken is waarvan het granaatappelsap uitsluitend geproduceerd is van granaatappels geteeld in de VS.

   Andere merken importeren hun granaatappelsap uit landen zoals Turkije, Iran, India en andere landen waar de productie van voedingsmiddelen soms aan veel minder strenge normen onderworpen is.

   Bij POM hanteren wij de strengste productienormen die wereldwijd van toepassing zijn op landbouwproducten en voedingsmiddelen zodat u gerust kunt zijn dat elk flesje POM granaatappelsap 100% veilig is voor u en uw gezin.

  • MET TROTS GETEELD IN HET ZONNIGE CALIFORNIË

   • Levenscyclus

    In POM Wonderfuls boomgaarden ontpoppen elke lente de Wonderful-granaatappels zich van een geurige bloesem als prachtige vruchten die een schat van heldere robijnrode zaadjes in zich dragen.

   • Bloesem

    In mei staan de granaatbomen in bloei. Hun rode bloesems scheiden een delicate geur af die de bijen aantrekt en zo worden de bloemen bestoven en begint de wonderlijke verandering van bloesem tot fruit.

   • Rijping

    Aan het einde van de zomer vallen de blaadjes van de bloemkroon af en wordt de iconische vruchtkroon onthuld. In de hete zonnige dagen rijpen de vruchten aan de binnenkant, terwijl in de koele nachten de schil zijn rode kleur ontwikkelt.

  • Superieure kwaliteit

  • WONDERFUL, ONS DNA

   “Wonderful” in onze naam verwijst niet alleen naar de specifieke granaatappelvariëteit die wij telen, maar ook naar onze visie op ons product.

   Behalve hun verrukkelijk zoete en pittige smaak (naar onze mening vergelijkbaar met een complexe bordeauxwijn), zijn granaatappels een rijke bron van gezondheid, wat ons ertoe heeft bewogen om in de zonnige San Joaquin-vallei in Californië duizenden hectares granaatappels van de Wonderful-variëteit te telen.

   POM heeft een uniek antioxidantprofiel en is het enige vruchtensap dat uitsluitend granaatappelsap van de Wonderful-variëteit bevat, de enige variëteit die het voorwerp is van wetenschappelijk onderzoek.

  • DE ESSENTIE VAN WONDERFUL

   • Maak komaf met vrije radicalen

    Antioxidanten in voedsel reageren met de vrije radicalen en beperken zodoende het biologisch proces van oxidatie (vergelijkbaar met het roesten van metaal).

   • Polyfenol wat?

    Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat granaatappels in vergelijking met bepaalde voedingsmiddelen zoals rode wijn, açaibessen en bosbessen, gemiddeld de hoogste polyfenole werking zouden hebben.

   • Natuurlijk lekker

    U hoeft echt geen wetenschapper te zijn om u door de heerlijke smaak van POM te laten verleiden. De rijke authentieke smaak van granaatappelsap is een subtiele mix van natuurlijke zoetheid en een vleugje fruitige pittigheid.

  • Met de hand geplukt

  • MET LIEFDE GETEELD

   Het duurt ongeveer 9 jaar en zorgvuldig telen voordat een granaatboom volwassen is. Zo bogen wij op 18.000 ha granaatbomen die wij met veel zorg telen en die 's werelds best smakende granaatappels voortbrengen.

   Elk jaar in oktober, wanneer de granaatappels rijp zijn om te worden geoogst, worden ze zorgvuldig met de hand geplukt en per gewicht en grootte gesorteerd. Een gedeelte van de oogst wordt als verse granaatappels of granaatappelzaadjes in de winkels verkocht en de rest dient voor de productie van POM Wonderful 100% granaatappelsap en andere vruchtensappen.

  • MET ZORG GEOOGST

   • Oogst

    Elk jaar in oktober zijn POM Wonderfuls uitgestrekte boomgaarden barstensvol rijpe granaatappels. De granaatappel is een herfstvrucht en wordt van oktober tot ongeveer half januari geoogst.

   • Goed beschermd

    De vruchtwand van de rijpe granaatappel is een dikke lederachtige schil die glad en stevig aanvoelt en de prachtige robijnkleurige vrucht omringt en beschermt.

   • Pareltjes

    De vrucht bevat verschillende secties met een overvloed aan robijnachtige voedzame zaadjes die heel sappig zijn en een klein eetbaar pitje bevatten.

   • Wonderful Wereldwijd

    Enkel de granaatappels met de beste kwaliteit worden door POM Wonderful met de hand geplukt en vervoerd naar winkels over heel de wereld.

  • Perfectie in een fles

  • DE POM CAMPUS

   In tegenstelling tot andere merken is POM-granaatappelsap uitsluitend gemaakt van granaatappels uit onze eigen boomgaarden. Zo kunnen wij de superieure kwaliteit van elke fles granaatappelsap garanderen. Om de unieke eigenschappen van de polyfenol-antioxidanten te behouden, worden onze sappen en dranken vervaardigd met een speciaal ontworpen en gepatenteerde persinstallatie.

   Bovendien beschikken wij over onze eigen POM-campus gevestigd in de centrale vallei die zorgt voor de kwaliteitscontrole van onze verse granaatappels, zaadjes en sappen. Om kneuzing te voorkomen, worden onze granaatappels zelfs met speciale watergoten vervoerd. In de herfst verdriedubbellen wij ons team om de nodige zorg te kunnen besteden aan onze granaatappeloogst.

   Door de verschillende productiefasen zelf uit te voeren, van het plukken, het persen door speciaal ontworpen fruitpersen, en het bottelen in zelf geproduceerde flessen, kunnen wij energie en brandstof besparen op het vervoer. Door de volledige granaatappel te persen, blijven de meeste heilzame polyfenol-antioxidanten en voedingsstoffen behouden die natuurlijk in de granaatappel aanwezig zijn.

  • MET RESPECT GETEELD

   • Duurzaam watergebruik

    In al onze 18.000 ha boomgaarden passen wij een slim irrigatiesysteem toe dat aan elke boom gedurende zijn volledige groeicyclus precies de nodige hoeveelheid water geeft.

   • Lage milieu-impact

    Automatische verlichting in de gebouwen en energie-efficiënte boilers zorgen voor een rationeel energiegebruik.

   • Weerscontrole

    Door constant een oog te houden op de weersomstandigheden, vochtigheid, wind en zonnestraling, kunnen onze telers de waterbehoeften beheersen.