Gegrilde fruitsla met granaatappelpitjes

per Jon Bonnell

Totale bereidingstijd

Up to 30 mins

Porties

6 tot 8

Moeilijkheidsgraad

Medium

Ingrediënten

90ml POM Wonderful granaatappelsap
130g zaadjes van een POM Wonderful granaatappel
1 ananas, gesneden in 2 cm dikke schijven
3 snedes watermeloen, gesneden in 2 cm dikke schijven
2 nectarines
2 perzikken
2 abrikozen
1 peer
8 à 10 verse muntblaadjes
2 eetlepels agavenectar
sap van 2 limoenen
snuifje zout
Anti-aanbakspray

Bereiding

Snijd al het fruit in stukjes van ongeveer 2cm dik alvorens ze te grillen. Kleinere stukken fruit, zoals abrikozen, kunnen gewoon in twee gesneden worden en gegrild worden op de platte kant. Gril het fruit op een hete grilplaat en maak gebruik van de anti-aanbakspray zodat het fruit niet aan de gril blijft kleven. Gril oppervlakkig, tot wanneer het fruit donkere strepen krijgt aan de buitenkant. Snijd het fruit in stukken nadat het gegrild is en laat het ten minste tot kamertemperatuur afkoelen.

Meng de agavenectar, het limoensap, de granaatappelpitjes, het granaatappelsap en de muntblaadjes door mekaar. Giet dit geheel over het gegrilde fruit en serveer.