Koreaanse Barbecue Tacos

per Peter Rukule

Totale bereidingstijd

Over an hour

Porties

6 tot 8

Moeilijkheidsgraad

Medium

Ingrediënten

Barbecue Tacos:
60ml POM Wonderful Granaatappelsap
450g steak
60ml sojasaus
3 eetlepels suiker
2 eetlepels witte rijstazijn
1 eetlepel pikante chilisaus
4 teentjes look
4 eetlepels limoensap
2 theelepels sesamolie
65g bruine suiker
6 à 8 tortillas
1 bosje koriander, ter garnering
1 à 2 limoenen in schijfjes gesneden, ter garnering

Pomegranate-Cucumber Kimchee:
30g granaatappelpitjes
1 grote komkommer
4 eetlepels witte rijstazijn
3 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel suiker
1 theelepel honing
3 teentjes look
1 eetlepel gemalen gember
3 uien
1/2 krop radicchio, medium gesneden.
30ml water
1 theelepel rode peperkorrels
2 eetlepels chilipoeder

Bereiding

Barbecue Tacos:
Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed door mekaar. Giet dit over de steak en laat dit voor ten minste één uur in de koelkast marineren. Dit kan ook gedurende de nacht. Haal de steak uit de koelkast en laat deze eerst even op kamertemperatuur komen alvorens hem te grillen (dit duurt zo'n 15 à 20 minuten). Gril de steak en laat deze daarna 5 minuten rusten. Snijd de steak in fijne sneetjes en besprenkel met wat vleesjus.

Granaatappel & komkommer saus:
Snijd de komkommers in zeer fijne schijfjes en doe ze in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng ze met de komkommers. Laat het geheel 45 minuten rusten. De saus kan eventueel al een dag op voorhand klaargemaakt worden, zodat de smaken zeer goed uitkomen.

Opdienen:
Gril de tortillas tot ze warm en knapperig zijn. Leg een laagje fijngesneden steak op elke tortilla. Voeg de granaatappel-komkommer saus toe en werk af met wat chilisaus, een beetje koriander en een partje limoen.